Hiihtäjä Krista Pärmäkosken pihatoteutus

Hiihtäjä Krista Pärmäkosken pihatoteutus

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski kaipasi uuden omakotitalonsa pihalle toiminnallisuutta, helppohoitoisuutta sekä ennenkaikkea värikästä ilmettä. Uniikkia luonnetta, mitä ei välttämättä naapurista löydy. Lopputulos on kyllä onnistunut kombo toiminnallisuutta ripauksella luovuutta 👌

”Meidän kodin piha-alueen suunnittelu ja toteutus ovat vihdoin valmistuneet ja pihan valmistuminen toikin kotiin viimeisen silauksen. Pohdinnan jälkeen päätimme luottaa Lakan pihakiviin pihatoteutuksessamme. Pääsisäänkäynnissä tulijaa tervehtii upea Loimuliuskekivi. Kivi kiertää koko pääsisäänkäynnin ympäri. Minusta tämän kiven valinta antaa kodille tyylikkään ja harkitun ensivaikutelman. Istutusaltaiden reunoille käytimme vankkaa Citymuurikiveä, jonka avulla saimme luotua sekä suoraviivaisia että kaartuvia muotoja. Altaista tuli aika jämäkät”, Krista naurahtaa. ”Rasikiveä käytettiin erottamaan nurmikko selkeästi laatoituksista ja pitämään sen siistin näköisenä.”

”Ollaan sen verran laiskoja, että autokatokselta olisi varmasti tullut juostua suoraan nurmikon läpi tuonne takapihalle. Sen vuoksi laitoimme Askelkivistä tuollaisen polun, joka säästää nurmikkoa sekä pitää omat jalat puhtaina. Talon ympärilläkin kulkee yhtenäinen laatoitus, mikä helpottaa liikkumista ja tuo visuaalisesti viimeistellyn lookin talolle."

Takapihalla päätimme leikitellä eri värisävyillä käyttämällä sekä tummempia että vaaleampia laattoja. Citymuurikivestä tehdyt istutusaltaat luovat kauniin kehyksen terassille, kun taas Loimuliuskekivi tuo taas alueelle hieman erilaista ilmettä.

Saunatuvan ympäriltä löytyvät istutusaltaa, jotka tuovat kivaa vehreyttä piha-alueelle. Koitan skarpata erilaisten yrttien ja kasvisten kasvatuksessa 😅”, kertoilee Krista.

Tässä onkin sitten tämä meidän hieno taideteos. Tässä on käytetty Askelkiveä, Loimuliuskekiveä, Rasikiveä sekä irtokiviä tuossa puun juurella. Kohdevalo vielä viimeistelee kokonaisuuden ja kunhan tuo omenapuu tuosta kasvaa, niin tästä tulee kyllä alueen katseenvangitsija.

On kyllä mahtava odottaa kevättä ja kesää, jolloin pääsemme nauttimaan uudesta pihastamme. Emme voisi oikeastaan olla tyytyväisempiä”

 

Ripaus luovuutta kannattaa myös pihakivivalinnoissa. Pienellä rohkeudella saat luotua uniikin ja persoonallisen pihan. 💯

Takaisin blogiin